
השוכרים ביקשו לקבל בחזרה מחצית מדמי השכירות ששילמו, וטענו גם לפגיעה בפרטיות ולבזבוז זמנם. בעלת הדירה הציגה סיפור אחר: תיקונים ושיפורים שביצעה, שיקים שבוטלו ומחלוקת על מועד החזרת המפתחות. משרד עו״ד ציון בהלול ייצג את רינה אלון סינגר, הנתבעת והתובעת שכנגד, בתיק 68993-01-17 בבית משפט השלום בפתח תקווה.
לפי הסיכומים מטעם הלקוחה, השוכרים דרשו 18,000 ש״ח שחושבו כמחצית מדמי השכירות ששילמו, לצד סעדים נוספים. קו ההגנה התמקד לא רק בשאלה אילו ליקויים נטענו, אלא גם בשאלה כיצד חושב הסכום ומהן הראיות להוצאה או לפגיעה בשימוש בדירה.
בסיכומים נטען כי לא הוצגו חשבוניות או חוות דעת שמאית המבססות דווקא הפחתה בשיעור הזה. המשרד הפנה גם להסכם השכירות ולדברים שנמסרו בחקירה, כדי לבחון מה ידעו השוכרים על הנכס לפני חתימת החוזה ומה הוסכם ביניהם לבין בעלת הדירה.
מחלוקת נוספת עסקה בכניסת בעלת הדירה ובעלי מקצוע למושכר. מול טענת השוכרים לפגיעה בפרטיות, נטען מטעם סינגר כי הביקורים נועדו לביצוע תיקונים וכי יש לבחון את סעיפי ההסכם ואת תיאום הביקורים בפועל. היא חלקה גם על הדרישה לפיצוי בגין הזמן שהוקדש לתיקונים ועל התשתית הראייתית שהוצגה לתמיכה בה.
סינגר לא הסתפקה בהתגוננות. בתביעה שכנגד היא ביקשה תשלום בגין דמי שכירות שלא שולמו, חיובים נלווים ונזקים שלטענתה נגרמו בעקבות הפרת ההסכם. בסיכומיה נטען שהשוכרים ביטלו שיקים, בעוד שהמחלוקת על החזקת המפתחות נבחנה גם באמצעות התכתבות בדבר החזרתם.
הטיפול בתיק חיבר בין החוזה, התכתובות, התשלומים והעדויות: מה הובטח, אילו תיקונים בוצעו, האם הוסכם על סיום מוקדם של השכירות, ומה נותר לתשלום. הדברים מתארים את טענות הלקוחה בסיכומים, ולא תוצאה שיפוטית.
קראו על ליטיגציה אזרחית וייצוג בבית משפט. לבחינת הסכם השכירות, התכתובות ודרישות הצדדים, צרו קשר עם משרד עו״ד ציון בהלול.
התמונה להמחשה בלבד ואינה מציגה את הנכס או את הצדדים בתיק.