2 минут чтения
שנתיים נוספות במושכר והחזר השקעות כנגד פינוי: ההסדר של אבי וסיגלית פרץ

תביעת פינוי אינה תמיד סוף הסיפור

כאשר שוכרים משקיעים בנכס לאורך שנים, המחלוקת על הפינוי עשויה להיות כרוכה גם בדרישה להשבת השקעותיהם. כך היה בעניינם של אבי פרץ וסיגלית פרץ, לקוחות המשרד, שיוצגו בידי עו״ד ציון בהלול בבית משפט השלום בעפולה.

בכתב ההגנה טענו בני הזוג כי יחסי השכירות נמשכו שנים רבות וכי ביצעו עבודות שיפוץ והשבחה בהסתמך על הסכמות עם המשכירה. אלה היו טענות ההגנה, ולא קביעות שיפוטיות. לצד תביעת הפינוי התנהלה גם תביעה כספית בין הצדדים.

פסק הדין בהסכמה: המשך שכירות ומנגנון להשבת השקעות

ביום 12.11.2025 נתנה סגנית הנשיא, השופטת יפעת מישורי, תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים בתיקים 45525-03-25 ו־65580-07-25. ההסדר קבע את המשך השכירות עד 11.11.2027, בדמי שכירות חודשיים של 4,600 ש״ח, לצד פסק דין לפינוי במועד זה.

עוד הוסכם כי בתום התקופה, כנגד פינוי המושכר, תשלם המשכירה לבני הזוג פרץ 200,000 ש״ח כהחזר השקעות סופי. מדובר בחיוב עתידי המותנה בפינוי, ולא בדיווח על כסף שכבר התקבל. ההסדר סיים את שתי התובענות, והתיקים נסגרו.

התוצאה המתועדת אפשרה ללקוחות המשרד תקופת שכירות נוספת והסדרה כספית של טענות ההשקעה, לצד התחייבות לפנות את הנכס במועד שנקבע. זו פשרה שקיבלה תוקף של פסק דין, ולא הכרעה שקיבלה את מלוא טענותיו של צד כלשהו.

לפרטים על ייצוג בליטיגציה אזרחית, או ליצירת קשר עם המשרד לבחינת מחלוקת שכירות והשקעות בנכס.

המידע מתאר את פסק הדין מיום 12.11.2025 ואינו מהווה ייעוץ משפטי. תמונת העמוד להמחשה בלבד.