
עופר נ' שמיד ואח' | תביעת לשון הרע שנמחקה לאחר דיון הוכחות הוא תיק בתחום לשון הרע, פרטיות וראיות דיגיטליות שבו טיפל משרד עו״ד ציון בהלול. הסקירה מציגה את הרקע למחלוקת, את האסטרטגיה שנבנתה עבור הלקוח ואת מהלך הטיפול המשפטי.
המשרד ייצג את הצד הנתבע או המשיב והתמודד עם הליך בנושא תביעת לשון הרע בסך כשני מיליון ש"ח נגד דיירים ונציגות הדיירים בסיטי טאוור.
במרכז ההליך עמדה סוגיית תביעת לשון הרע בסך כשני מיליון ש"ח נגד דיירים ונציגות הדיירים בסיטי טאוור. הצדדים נדרשו להתמודד לא רק עם המחלוקת העובדתית, אלא גם עם השאלה אילו מסמכים וראיות יכולים לבסס את הגרסה המשפטית הרלוונטית.
עבור הלקוח, המחלוקת לא הייתה שאלה תאורטית אלא מצב שהשפיע על זכויותיו ועל ההחלטות שהיה עליו לקבל בזמן אמת. במסגרת נתבע נדרש המשרד להגדיר מטרה מעשית, להעריך את הסיכונים ולבחור מהלך שמתאים לראיות ולשלב שבו נמצא ההליך.
המשרד פעל במסגרת נתבע. לצורך גיבוש קו הטיעון נבחנו כתב תביעה, כתב הגנה, מופו נקודות המחלוקת והוגדרו הסעדים והסיכונים בכל שלב. הטיפול התמקד בהצגת התמונה העובדתית בצורה מסודרת ובהתאמת הטענות לראיות שניתן היה להעמיד בפני הערכאה.
העבודה לא הסתכמה בהצגת טענה משפטית כללית. היה צורך לחבר בין רצף האירועים, המסמכים המרכזיים והסעד שניתן לבקש בפועל. המשרד בחן אילו עובדות דורשות הוכחה, אילו נקודות צפויות לעמוד במחלוקת וכיצד להציג את עניינו של הלקוח באופן ממוקד, עקבי ומגובה בחומר הקיים.
כדי להכריע בשאלת תביעת לשון הרע בסך כשני מיליון ש"ח נגד דיירים ונציגות הדיירים בסיטי טאוור היה צורך לבחון את נוסח הפרסום המלא, זהות הנמענים, נסיבות ההפצה והנזק הנטען. במקביל נבדקו ההגנות האפשריות והפער בין אמירה פוגעת לבין פרסום שמוגן בדין. כך ניתן היה לבנות תמונה שאינה נשענת על משפט בודד המנותק מן ההקשר.
לאחר דיון הוכחות וחקירת העדים המליץ בית המשפט לתובעת למחוק את התביעה, והתביעה נמחקה
ההליך ממחיש את החשיבות של בחינת ההקשר המלא של הפרסום, שמירת הראיות הדיגיטליות ובדיקת כל אחת מן ההגנות האפשריות לפני קבלת החלטה משפטית.