
העסק עסק בהפצת מזון למסעדות ולחנויות. עם פרוץ משבר הקורונה, כך תיאר חי אמרוסי בתצהירו, פעילות לקוחותיו נפגעה והפעילות העסקית נעצרה — אבל ההתחייבויות לבנק נותרו. משרד בהלול ושות׳ ייצג את חי אמרוסי ואת חברת אמרוסי חי בע״מ מול תביעה שהגיש בנק הפועלים. הטיפול כלל בקשת רשות להתגונן ובקשה להעביר את הדיון מכפר סבא לחיפה.
לטענת הלקוחות, עוד לפני המשבר ניתנו הלוואות שחלק מכספיהן הוחזק בפיקדונות. הם טענו כי שילמו ריבית על מלוא ההלוואות, אף שלא יכלו להשתמש בכל הכסף לצורכי העסק. כשהבנק העמיד את ההלוואות לפירעון מיידי, הם חלקו גם על חישוב היתרות ועל האופן שבו הובאו הפיקדונות בחשבון.
מחלוקת נוספת נגעה לפנייה לדחיית התשלומים בתקופת הקורונה. לפי תצהיר אמרוסי, הוא ביקש לדחות תשלומים אך נענה בסירוב, ולא התקיים עמו המשא ומתן שלטענתו היה יכול לאפשר בחינת הסדר. הבנק, מצדו, פנה בתביעה לגביית יתרות שלטענתו הגיעו לו. טענות הלקוחות בבקשה הן גרסת ההגנה, ולא קביעה שהבנק פעל שלא כדין.
בבקשה שהגיש המשרד בשנת 2020 התבקש בית המשפט לאפשר ללקוחות להתגונן ולברר את המחלוקת לגופה. הבקשה הפנתה לתנועות בחשבונות, לתשלומי ההלוואות ולמסמכים הנוגעים לפיקדונות. במרכז הטיפול עמדה ההשוואה בין דרישת הבנק לבין מסמכי האשראי והכספים שהוחזקו בידיו.
לצד ההגנה הכספית עלתה שאלה מעשית: מדוע יתנהל ההליך בכפר סבא כאשר הנתבעים וסניף הבנק קשורים לאזור חיפה? בהחלטה מיום 2 בדצמבר 2020 הורה הרשם הבכיר איתי רגב להעביר את הדיון למחוז חיפה. ב־6 בדצמבר קבע השופט אינאס סלאמה שהתיק יידון בבית משפט השלום בחיפה. מדובר בהחלטה על מקום הדיון, בנפרד מבירור החוב עצמו.
אפשר לפנות למשרד עם כתב התביעה, הסכמי ההלוואות, פירוט הפיקדונות והתכתובות עם הבנק, לצורך בחינה פרטנית של המחלוקת. למידע נוסף על ייצוג והתגוננות בהליכים אזרחיים, או ליצירת קשר עם המשרד.
תא״ק 36072-08-20. הסקירה מתייחסת לשלב הטיפול וההחלטות המתועדות בשנת 2020. התמונה להמחשה בלבד ואינה מציגה מסמכים או חשבון בנק של הלקוחות.