בית משפט השלום בתל אביב פסק לאחרונה בתיק שבו התעמתו רבקה ירושלמי ורומן שיימן, בתיק העוסק בהפרת חוזה שכירות. התיק, שנידון בפני כבוד השופט טל חבקין, הוביל לפסק דין משמעותי אשר הדגיש את חשיבות העמידה בתנאי חוזה השכירות ואת ההשלכות של אי עמידה בהתחייבויות הכספיות. על פסק הדין אחראי עורך הדין ציון בהלול, ליטיגטור ומומחה לחקירת עדים, שייצג את התובעת והביא לתוצאה המשפטית המוצלחת.
המנוח, איש עסקים מבוסס, נפטר לאחר מחלה ארוכה בגיל מבוגר, כשהוא משאיר אחריו ירושה ניכרת הכוללת נכסים רבים וחברות שבבעלותו. עם פטירתו, נחשפה צוואה שהעניקה את רוב נכסיו לארגונים צדקה שונים, תוך שהיא מותירה חלק קטן יחסית מהירושה לבני משפחתו הקרובה. המתנגדת לצוואה, בתו של המנוח מנישואיו הראשונים, טוענת כי הצוואה נערכה תחת נסיבות שאינן תקינות וכי היא אינה משקפת את רצונו האמיתי של אביה.
כתב תביעה חמור הוגש נגד קבוצת יזמים ומנהלי השקעות, הכולל האשמות בהונאה ותרמית במיזם נדל"ן בברוקלין, ניו יורק קבוצת משקיעים ישראלים הגישה תביעה נגד קבוצת יזמים ומנהלי השקעות ישראלים, בטענה להונאה ותרמית בפרויקט נדל"ן בברוקלין, ניו יורק. התובעים, המיוצגים על ידי עורך דין ציון בהלול, טוענים כי השקיעו כספים משמעותיים במיזם תוך הבטחות לתשואות גבוהות וביטחונות להשקעה, אך בפועל נחשפו להונאה ותרמית. המשקיעים דורשים החזרת כספי ההשקעה, ריבית, והוצאות משפט בעקבות הנזקים שנגרמו להם. הפרשה חושפת את השיטות המורכבות בהן נקטו הנתבעים ליצירת מצג שווא של ביטחון ואמינות.
פלונית תובעת את אחיה, בטענה כי ניצל את מצבה הנפשי הקשה לאחר מות אמם ולקח לידיו כספים שהיו מיועדים לה בנאמנות. התביעה כוללת דרישה להשבת 100,100 ₪, בנוסף להוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
### תקציר חברת "נגיש בקליק בע"מ" הגישה תביעה בסך 2.8 מיליון ש"ח לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד מספר מעורבים ובניהם עורכת דין, בטענה להפצת לשון הרע והכפשות שקריות. התביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין ציון בהלול וטלי איתן, מאשימה את הנתבעים בהגשת תובענות ייצוגיות כוזבות ובהפצת חוות דעת שקריות שנועדו לפגוע במוניטין החברה ולגרום לה נזקים כלכליים. החברה דורשת פיצויים, התנצלות פומבית והפסקת הפרסומים הפוגעניים. הנתבעים טרם הגישו כתב הגנה.
בתביעה שהוגשה בבית משפט השלום בהרצליה, הגב' ורדה כהן-ולנסי תובעת עורך דין על רשלנות מקצועית במסגרת ייצוגה בתיק משפחתי. התביעה, המוגשת על ידי עורך הדין ציון בהלול, מתמקדת במחדלים של עורך הדין הנתבע שהובילו להפסדים כספיים ולחיוב בהוצאות משפט גבוהות. התביעה מדגישה את חשיבות הייצוג המקצועי והאמין בתחום המשפטי, והתוצאות עשויות ליצור תקדים משמעותי בתחום הרשלנות המקצועית של עורכי דין.
זוג ניצולי שואה, שלמה משה גרייבר ואשתו מרים, הגישו תביעה בסך 306,000 ש"ח נגד נציגות דיירי בניין בירושלים, בטענה להפרת חוזה והסגת גבול. באמצעות עורך דינם, ציון בהלול, הם טוענים כי צובר גז הוצב בגינתם ללא ידיעתם והסכמתם, מה שגרם לירידת ערך הדירה ופגיעה בפרטיותם וברווחתם האישית. התביעה כוללת דרישה לפיצויים בגין נזקים לגינה ולמערכות ההשקיה. נציגות הדיירים מכחישה את הטענות ומתכוונת להילחם בהן בבית המשפט.
במסגרת המאבק המשפטי הממושך בין שמואל כהן לבין חברת "משכן התכלת שיווק בע"מ", ניתן פסק דין לטובת כהן, אשר זכה לפיצויים בסך 99,595 שקלים. הסכום נקבע לאחר שהחברה לא עמדה בהתחייבויותיה על פי חוזה השכירות, והנכס הוחזר במצב גרוע ולא תקין, דבר שהשפיע באופן משמעותי על יכולתו של כהן להמשיך ולנהל את העסק מהמיקום המדובר. עו"ד ציון בהלול, המייצג את שמואל כהן, הביא להכרעה זו באמצעות מומחיותו בחקירת עדים ובכישוריו המשפטיים המתקדמים. במהלך הליך ההוכחות, עו"ד בהלול הצליח להדגים כיצד הנתבעים הפרו את תנאי החוזה באופן חמור ובלתי נתפס, תוך שהוא מביא ראיות קונקרטיות לקלקול והשחתה שנעשו בנכס.
במסגרת קרב משפטי סוער, חברת אלפא אספלט בע"מ תובעת את צבי פרחי על סך 550,000 ש"ח בגין לשון הרע ונזקים כלכליים שנגרמו לה בעקבות פרסומים שפרסם פרחי ברשתות החברתיות. פרחי, המיוצג על ידי עורך הדין ציון בהלול, ליטיגטור ומומחה לחקירת עדים, טוען כי מדובר בתביעת השתקה שנועדה למנוע ממנו למתוח ביקורת לגיטימית על פעילות החברה וראש המועצה המקומית קרני שומרון, יגאל להב. פרחי הגיש תביעה שכנגד על סך 590,000 ש"ח בגין עוגמת נפש והוצאות משפטיות. עורך הדין איתן ארז מייצג את חברת אלפא אספלט בע"מ. המשפט עצמו טרם החל, וצפוי להמשך דיון מעניין בבתי המשפט.
עורך הדין ציון בהלול, המתמחה בליטיגציה וחקירת עדים, מייצג את התובעים במשפט זה. בהלול, בעל ניסיון רב במקרים של הונאות נדל"ן, מציין כי מטרתו היא לחשוף את ההטעיות והשקרים שהובילו את לקוחותיו להפסיד סכומים גדולים של כסף ולהבטיח את זכותם לפיצוי הולם. בהלול עתיד להביא מומחים בתחום הנדל"ן לטעון בפני בית המשפט כי הנתבעים פעלו בזדון וללא תום לב
בפברואר 2022 החלו להופיע סימני רטיבות בתקרת דירתו של מר מאירוביץ', הממוקמת בקומה השנייה של בניין מגורים בתל אביב. סימני הרטיבות התגלו כתוצאה מדליפות מים מדירת הנתבעים הממוקמת מעל דירתו של התובע. בעקבות זאת, הזמין התובע מהנדס בניין לבדיקת הבעיה, שאישר כי מקור הרטיבות הוא בדירת הנתבעים.
לקוחה שלנו פנתה אלינו בעקבות סירוב לפדות את חלקה בכספים שנצברו בקופת גמל גדיש לאחר פטירת אימה. למרות שהייתה רשומה כמוטבת במחשבי פסגות ובנק הפועלים, נתקלנו בטענה כי חסר כתב מינוי המוטבים הרלוונטי. בנוסף, נדרשה הלקוחה לקבל צו קיום צוואה, אך המצב הסתבך מכיוון שאימה נישלה אותה מהירושה בצוואה. עו"ד ציון בהלול, יחד עם צוות המשרד, פעלו בנחישות להתגבר על האתגרים שהציבו פסגות ובנק הפועלים. לאחר מאמצים רבים, הצליח עו"ד בהלול להשיג את הכסף המגיע ללקוחה מבלי להיגרר להליך משפטי, והכספים נפדו לחשבונה.
במרכז העניינים ניצב מאבק משפטי מורכב בין קבוצת אדרי חי לבנייה ויזמות לבין חברת פסאדטק בע"מ, שבמהלכו הוגשו תביעה ותביעה שכנגד. תחילה, קבוצת אדרי חי הגישה תביעה נגד חברת פסאדטק בגין כשלים בביצוע עבודות חיפוי בפרויקט בהרצליה, כולל שימוש בחומרים לא תקניים וביצוע רשלני שגרם לעיכובים ולהוצאות נוספות. קבוצת אדרי חי דרשה פיצויים כספיים משמעותיים מהקבלנים שלטענתה לא עמדו בהתחייבויותיהם.
במאבק משפטי מתמשך שהגיע לשיאו בבית משפט השלום בתל אביב, חוה פורמנד השיגה ניצחון משמעותי על חברת הביטוח ישיר, במסגרתו תשא החברה בכל ההוצאות והתיקונים הנדרשים בעקבות נזקי רטיבות שפקדו את דירתה ודירות סמוכות. המשפט, שהתפתח מתוך מקרים נפרדים של תביעות רטיבות, הוכרע לטובת פורמנד בעזרת ערכאות משפטיות ועדויות מכריעות.
בית הדין האזורי לעבודה בירושלים נתן פסק דין מרחיק לכת בתחום זכויות העובדים בישראל. במקרה של מישאל נעמת נגד חברת קלבר תעשיות וסחר בע"מ, החלטת בית הדין התמקדה בסוגיות מרכזיות: חוסר תום לב במתן מידע על תנאי ההעסקה והעמלות, ופיטורים ללא שימוע כדין.
פסק דין משמעותי ניתן לאחרונה בתיק המאחד שלוש תביעות כספיות כנגד עופר רות, בעלת דירה בפרויקט סיטי טאוור ברמת גן. פסק הדין, שניתן על ידי המפקחת הבכירה על רישום מקרקעין דגנית קציר-ברין, קבע כי רות חייבת לשלם סכום כולל של 313,176 ש"ח לנציגות הבית המשותף עבור דמי ניהול לתקופות שונות בין השנים 2014-2017, כולל גביה מיוחדת לשנת 2017.
בתי המגורים ברחוב נטעים וברחובות הסמוכים בשכונת התקווה בדרום תל אביב חוו בשנים האחרונות סבל רב עקב עבודות תשתיות שנערכו באופן לקוי ורשלני. עבודות אלו, שהובילו לנזקים כבדים לבתים ולמטרדי ריח קשים, עמדו במוקד המאבק המשפטי שהגיע לסיומו בהסכם פשרה משמעותי.
בית המשפט המחוזי בלוד קבע לאחרונה בפסק דין משמעותי כי אהרון כהן, יזם מקומי, זכאי לפיצויים משמעותיים מהאחים מזרחי ומבנק דיסקונט, בעקבות הפרת הסכמים שנעשתה על ידם. התביעה, שנמשכה מספר שנים, נחשבת למורכבת ומעלה נקודות חשובות בנוגע להפרת חוזים ואמון בין שותפים עסקיים.
בפסק דין שניתן לאחרונה בבית משפט השלום בפתח תקווה, התביעה המשפטית שהוגשה על ידי יהונתן שמש ובת אל מן נגד רינה אלון סינגר נדחתה, תוך קבלת התביעה שכנגד שהגישה סינגר. השופטת מרים קראוס החליטה כי התביעה שהוגשה נגד סינגר מתבססת על טענות שלא הוכחו ומתמקדת בליקויים שכלל לא היו בפועל.
במסגרת התביעה שהוגשה נגד אגודת נהגי מוניות הנגב בע"מ, דנה בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב במספר טענות חוקיות ותביעות פיצוי שהגיש התובע, מר אדווארד מנשרוב. התובע עתר לקבלת הפרשי שכר, פיצוי בגין פיטורים לא חוקיים ופיצוי נוסף בגין אי מתן ימי מנוחה ושעות נוספות לא מתוגמלות, תוך שהוא טוען להפרות שונות בתנאי העבודה שלו.
על פי התביעה, פלח תלה לוחות מודעות בבניין המתגוררים שבהם הוא כינה את כהן "מתחמק מתשלום חובות" והציג אותו כמי שחייב סכומי כסף גדולים לוועד הבית. המודעות כללו פרטים אישיים ונתונים על חובות כספיים שכביכול חייב כהן, מה שלדברי כהן, יצר רושם שקרי ושלילי כלפיו בקרב שאר דיירי הבניין.
בית המשפט השלום בתל אביב קיבל את תביעתו של חיים הלר נגד מתי פנורי ומשרד הביטחון בעקבות תאונה דרמטית שאירעה ביוני 2017. התאונה, שכללה התנגשות מאחור בעגלה מחוברת לרכבו של הלר, גרמה לנזקים רבים ולהתדיינות משפטית ארוכה על זהות האחראי לאירוע.
בעקבות מאבק משפטי נמרץ שנמשך חודשים ארוכים, הגיע מועדון "פוסיקט", ממוקם ברחוב הירקון בתל אביב, להסכם פשרה עם התובע . הנתבעים הודו בטענות התובע והסכימו לשלם לו פיצוי כספי, שגובהו לא פורסם, בגין פגיעה פיזית ונפשית שספג במהלך בילוי במועדון. עו"ד ציון בהלול, המייצג את התובע, הוא מומחה בליטיגציה וחקירת עדים, שימש כגורם מכריע בהשגת הפשרה. במהלך המשפט, הוביל עו"ד בהלול תהליך חקירה חד וממוקד שכלל הצגת עדויות רפואיות והקלטות שתיעדו את האירוע.
במרכז העסקים של רמת גן, עלה לפסגת החדשות מאבק משפטי עז בין הדיירים לבעלי החניון של בניין סיטי טאואר. בית משפט השלום בתל אביב דן בסדרת תביעות שהוגשו על רקע דרישה לתשלום דמי ניהול חניה שנטען כי לא נכללו בהסכמי המכר של הדיירים.